Focalcube Kunder & Leverantörer

Focalcube Kunder & Leverantörer är ett mycket lätthanterligt verktyg för att hantera kunder (CRM) och leverantörer (SRM). Ert team kan enkelt hålla ordning på kontaktpersoner, avtal, schemaläggning av revisioner och mycket annat. Med Focalcube Kunder & Leverantörer arbetar hela företaget med ett gemensamt kontaktregister.

 

Ordning och reda

Ordning och reda

Med Focalcube Kunder & Leverantörer får ert team ordning och reda och möjlighet att vårda både kund- och leverantörsrelationer. Samla alla dina kontakter, kategorisera företag och personer, lägg in påminnelser, konversationer, dokument m.m. Slipp oreda, stress och info-jakt!
Alltid koll på vad som sagts

Alltid koll på vad som sagts

En av utmaningarna i all kundvård och i arbetet med leverantörer och andra partners är att som team hålla reda på vem som lovat vad. Med Focalcube Kunder & Leverantörer kan ni enkelt lägga in genomförda och planerade aktiviteter, såsom exempelvis kundmöten och revisioner. Det går även att föra in anteckningar, notat och dokument. Kommentarsfunktionen gör att ni enkelt kan utbyta information och hålla varandra uppdaterade. All information samlad på ett ställe!
Kvalificering och godkännande av leverantörer

Kvalificering och godkännande av leverantörer

Med Focalcube Kunder & Leverantörer kan ni enkelt hantera kvalificering av era leverantörer. Genomförda och kommande revisioner nås givetvis enkelt genom integration med Focalcube Revisioner. Som kvalitetsansvarig kan du enkelt tydliggöra vilka leverantörer som är godkända.
Integrerad avvikelsehantering

Integrerad avvikelsehantering

Givetvis är Focalcube Kunder & Leverantörer helt integrerat med Focalcube Ärenden! Detta innebär att registrerade avvikelser automatiskt är tillgängliga för den som arbetar i Focalcube Kunder & Leverantörer. Detta ger exempelvis säljare full koll på pågående kundärenden och en möjlighet för en kvalitetsansvarig att enkelt överblicka samarbetet med en leverantör.
Integrerad dokumenthantering

Integrerad dokumenthantering

Focalcube Kunder & Leverantörer erbjuder möjligheten att ladda upp dokument och andra filer och att spara dessa som bilagor. På detta sätt slipper ni riskera att viktiga dokument såsom exempelvis brev, avtal, rapporter försvinner. Systemet stödjer alla dokumentformat och upprätthåller givetvis full revisionshistorik för dessa dokument.

Focalcube är en molnbaserad lösning för kvalitetsstyrning som utvecklas och underhålls av Medos AB. Vi har mångårig erfarenhet av affärsutveckling, kvalitetsstyrning och IT-stöd, framför allt inom medicinteknikområdet.